П`ятниця, 19.04.2024, 00:03 | Вітаю Вас Гість

Сайт вболівальників ФК "Полтава"

Головна » 2010 » Лютий » 1 » База ФК "Полтава": бути чи не бути?
22:50
База ФК "Полтава": бути чи не бути?
Відбулася чергова, 22 сесія Полтавської районної ради 5 скликання.
На сесії бурхливе обговорювання викликало питання затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок ФК "Полтава", ТОВ "Будкомплект" та ТОВ "Сучасний дім" на території Терешківської сільради. Йшлося про розрахунок вартості землі, що передається в оренду названим організаціям під будівництво бази футбольного клубу "Полтава" (футбольних полів, тенісних кортів та бази відпочинку). Ці питання, хоч і були розглянуті на повторному засіданні профільної комісії, але не отримали жодних рекомендацій. Позиції народних обранців розділилися: одні депутати схилялася до думки, що документацію необхідно затвердити, адже, чим швидше будуть оформлені всі необхідні документи, тим оперативніше розпочнеться будівництво об'єктів, а, отже, і надійдуть кошти від будівництва до бюджетного кошика району, інші вбачали певні порушення у процедурі виділення землі та виготовленні відповідних документів, а тому наполягали на довивченні питань, зокрема, проведенні перевірок.
У ході сесійного засідання начальник відділу Держкомзему у районі М.І.Дубовик доповів, що земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, котрі передаються в оренду ФК "Полтава", ТОВ "Будкомплект" та ТОВ "Сучасний дім" на 49 років, рекреаційного призначення, і необхідні для будівництва бази футбольного клубу з метою обслуговування громади Полтавського району. Площа кожної з цих земельних ділянок (по 0,90 гектара) оцінена в 33 тисячі 390 гривень, в розрахунку 3 гривні 71 копійка за 1 квадратний метр. Відповідну технічну документацію розробило підприємство "Оцінювач", яке має ліцензію Держкомзему України. Вона пройшла Державну землевпорядну експертизу і отримала позитивний висновок. М.І.Дубовик наголосив на тому, що затвердження нормативної грошової оцінки земельних ділянок — лише один з етапів процедури передачі землі в оренду, якому передувало звернення футбольного клубу "Полтава" до районної та обласної райдержадміністрацій з приводу відведення вищевказаних земельних ділянок. Він також зауважив, що земля була відведена, згідно з законодавством. 
Зовсім інший погляд на цю проблему має депутат районної ради, голова постійної депутатської комісії з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів, соціального розвитку села В.П.Пілат. У своєму виступі він поставив під сумнів правильність розрахунку нормативної грошової оцінки земельних ділянок, відведених під будівництво бази ФК "Полтава", а також зауважив, що і власне процедура відведення цієї землі перебуває в стадії перевірок органами прокуратури та іншими відповідними структурами. Депутат, зокрема, відзначив, що дані земельні ділянки розташовані у лісі і будівництво на них кортів, полів, бази відпочинку неминуче призведе до вирубування дерев, молодих сосон. Він ознайомив присутніх зі змістом листів, наданих державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в області до прокуратури області та ФК "Полтава", ТОВ "Будкомплект", ТОВ "Сучасний дім", де йдеться про те, що, за результатами дослідження вимог природоохоронного законодавства України, висновки про погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок під будівництво бази футбольного клубу на землях лісогосподарського призначення є недійсними з дати їх реєстрації, відкликані управлінням, а посадова особа, винна у їх підготовці, притягнута до дисциплінарної відповідальності. Зважаючи на це, В.П.Пілат вніс пропозицію проекти рішень сесії щодо затвердження нормативної грошової оцінки даних земельних ділянок направити на доопрацювання та дочекатися результатів перевірок і висновків державних органів, а також рекомендувати райдержадміністрації звернутися в облдержадміністрацію з клопотанням про призупинення використання цих земель.
Обговоривши питання, депутати більшістю голосів вирішили повернути проекти рішень сесії районної ради про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на доопрацювання відділу Держкомзему у районі для наступного розгляду на сесії районної ради, а для перевірки дотримання вимог чинного законодавства при затвердженні проекту землеустрою вказаних земельних ділянок створити тимчасову депутатську комісію.

Газета «Вісті», http://www.fcvorskla.com.ua
Категорія: Різне | Переглядів: 1218 | Додав: sasa_19 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Анонси [18]
Афіша [14]
Матчі [48]
Інтерв'ю [4]
Суддівські призначення [12]
Різне [93]
Відео [8]
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Наше опитування
ХТО З ГРАВЦІВ ,ЯКІ ПРИЙШЛИ В ЛІТНЄ МІЖСЕЗОННЯ НАЙБІЛЬШЕ ПІДСИЛИЛИ КОМАНДУ?
Всього відповідей: 41
Наступний матч
Наступний матч "Іллічівець-2" (Маріуполь) - ФК "Полтава" 14 травня Маріуполь
Реклама
"ШАХТАР-3" (Донецьк) - ФК "ПОЛТАВА" 16 КВІТНЯ
Наша кнопка: