П`ятниця, 19.04.2024, 18:13 | Вітаю Вас Гість

Сайт вболівальників ФК "Полтава"

Головна » 2010 » Травень » 30 » «Гойдалки» на користь України
16:08
«Гойдалки» на користь України

Львів − особливе місто для багатьох учасників матчу. У першу чергу, для Мирона Маркевича, що народився в сусідніх Винниках і провів чимало років біля керма «Карпат». Також, звісно, і для дебютантів збірної з цього львівського клубу Ігоря Ощипка та Артема Федецького, як і для їх колишнього одноклубника Василя Кобіна. Зрештою, ще й для Дмитра Чигринського, котрий свої перші футбольні кроки робив у місті Лева.

Синьо-жовті, яких уперед гнали чи не найпалкіші їхні вболівальники, одразу ж взялися реалізовувати атакувальне кредо нового наставника. І, як і в нещодавньому спарингу з Литвою в Харкові, підопічні Маркевича швидко вийшли вперед завдяки Олександру Алієву. На 15-й хвилині півзахисник московського «Локомотива» знову забив зі штрафного − метрів з тридцяти п'яти.

Українці продовжували діяти дуже агресивно, однак їхній грі явно бракувало злагодженості. Комбінації у їхньому виконанні переважно переривалися на третьому-четвертому пасі або ж завершалися безрезультатними дальніми ударами. Щоправда, іноді біля воріт румунів таки виникала загроза, проте у більшості випадків − внаслідок несподіваних індивідуальних дій. У цьому контексті вирізнявся молодий Євген Коноплянка, котрий проводив усього другий матч в національній команді. Він не боявся брати гру на себе, навіть якщо при цьому доводилось ігнорувати більш досвідчених партнерів.

Румуни в свою чергу до перерви лише раз серйозно потурбували Андрія П'ятова, коли Габріел Тамаш з чудової позиції пробив вище воріт. Однак уже на 54-й хвилині він спокутував свою провину, завдавши надпотужного удару метрів з 35-37, який став для голкіпера фатальним. Після цього гра українців зовсім розклеїлася, а тут ще й Тарас Михалик на 63-й хвилині в простій ситуації віддав м'яча Іонуцу Мазілі. Нападник київського «Арсенала» гречно подякував динамівцю, пронісся центральною зоною та влучно пробив повз П'ятова.

У цю важку хвилину українську команду повели за собою ветеран та вчорашній новачок − Шевченко та Коноплянка. Останній спочатку завдав прекрасного удару з-за меж карного майданчика, котрий у неймовірному стрибку парирував Богдан Лобонц. А на 75-й хвилині Євген таки досяг свого. Все почалось із класного пасу Алієва на Шевченка, який не зміг реалізувати вихід один на один. Здавалось, епізод уже вичерпаний, однак м'яч підібрав Коноплянка й щосили вгамселив з гострого кута. На диво, сердешний воротар пропустив м'яча між ногами − 2:2.

А за три хвилини вже сам Шева став співавтором голу: капітан українців утік правим флангом, перекинув м'яча через кіпера − і знову не надто вдало, однак на допомогу йому прийшов... Тамаш, зрізавши «шкіряного» в свої ворота. Більше подарунків одна одній команди не робили, тож матч так і добіг до бажаного для українців підсумку. Отже, Мирон Маркевич святкує другу поспіль перемогу на шляху до ЄВРО-2012, що пройде на теренах України та Польщі.
ffu.org.ua

Категорія: Різне | Переглядів: 868 | Додав: fcpoltava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Анонси [18]
Афіша [14]
Матчі [48]
Інтерв'ю [4]
Суддівські призначення [12]
Різне [93]
Відео [8]
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
ХТО З ГРАВЦІВ ,ЯКІ ПРИЙШЛИ В ЛІТНЄ МІЖСЕЗОННЯ НАЙБІЛЬШЕ ПІДСИЛИЛИ КОМАНДУ?
Всього відповідей: 41
Наступний матч
Наступний матч "Іллічівець-2" (Маріуполь) - ФК "Полтава" 14 травня Маріуполь
Реклама
"ШАХТАР-3" (Донецьк) - ФК "ПОЛТАВА" 16 КВІТНЯ
Наша кнопка: