П`ятниця, 26.04.2024, 22:12 | Вітаю Вас Гість

Сайт вболівальників ФК "Полтава"

Каталог статей

Головна » Статті » Тур за туром » 2009/10

3-й тур: ФК "Полтава"-"Кремінь" (Кременчук)

ФК "Полтава"-"Кремінь" (Кременчук) 1:1 (1:0)

09.08.2009. Полтава. Стадіон "Локомотив". Початок о 18-й годині 25-ть хвилин. 500 глядачів.

Арбітр: Козорезов Дмитро (с.Сергіївка).
Асистенти арбітра: Атаманюк Юрій (Одеська) / Бондаренко Дмитро (Одеса).
4-й арбітр: Павлюченко Юрій (Полтава).
Інспектор: Сугірій Леонід (Київ).

ФК "Полтава": Зарубін-к, Бичков, Данаєв, Козленко, Радевич, Марченко, Акопян (Вітошинський, 69), Ніканович, Батусов, Романов (Драбенюк, 84), Зеленевич (Козаченко, 73).

"Кремінь": Чумак-к, Волошин, Проненко, Курелєх, Шаповал, Клімов, Тинник (Тимченко, 67), Собко (Ісмаїлов, 93), Кірієнко (Місяйло, 74), Романчук (Степанчук, 65), Зайко (Апришко, 60).

Голи: Ніканович (40), Волошин (78).

Попередження: Романов (28), Кірієнко (43), Курелєх (63).

Тренерський штаб «Кременя» провів ретельну підготовку перед грою з сусідами, які могли при сприятливому збігу обставин грати в першій лізі. Перегляд команди Івана Шарія в кубковому двобої дав привід для роздумів Юрію Чумаку і його помічникам. Тактика на гру третього туру була обрана дещо ризикована, але, як показав перебіг подій, вона повністю себе виправдала. Задумка полягала в тому, щоб у другому таймі посилити атакуючу міць і за рахунок цього отримати користь. З цією метою в запасі були залишені гравці «основи» Сергій Степанчук, Олексій Тимченко і Євген Апришко, що повернувся з оглядин у Молдові. Директору клубу «Кремінь» Андрію Недяку довелося в терміновому порядку за день до гри мчати до Києва, щоб заявити Апришко і чергового новачка команди Євгена Шаповала. Раніше гравець виступав за «Зірку» Кіровоград. Своєчасне знаходження крайнього захисника (саме на цій позиції відіграв звітний поєдинок дебютант команди) виявилося дуже доречним. Після видалення в матчі з «Іллічівцем-2» Черномора і травми Дичко, у «Кременя» виникли проблеми з гравцями оборонного характеру. Другий козир, який заготовив Юрій Чумак для ФК «Полтава» - персональний опікун для головної ударної сили полтавчан Армена Акопяна в особі Анатолія Тининика. Благо, лікар команди Віталій Степаненко зумів вчасно поставити на ноги Тининика, якого турбували м'язові болі. Що з цього вийшло?

У другому таймі гості повністю володіли ініціативою. Ні, моментів вони не створили більше, ніж у першому таймі, але і суперник, втративши оперативний простір, зовсім перестав турбувати нашого воротаря. А те, що Акопяна замінили на 70-й хвилині, свідчить про те, що Тининик зі своїм завданням впорався. Армен Акопян, до речі, відомий любителям футболу з виступів за команди «Металург» Запоріжжя і «Кривбас».

Початок матчу затримали на 25-ть хвилин з банальної причини - спізнилася пожежна машина. Так що почалася гра якраз до того часу, коли почався дощ. Пам'ятається, коли у нас на «Політехніка» таке траплялося двічі (мається на увазі несвоєчасний приїзд «пожежки»), «Кремінь» обидва рази перемагав. Перший тайм пройшов у рівній боротьбі з безліччю силових єдиноборств. Господарям пощастило під завісу тайму, коли м'яч після удару Андрія Нікановіча, зрикошетивши від ноги захисника, влетів у ворота. Другий раз поспіль у виїзних матчах «Кременю» довелося відіграватися. І знову наші гравці з честю вийшли з не простого положення. Після перерви після низки замін гра «Кременя» змінилась. Господарям довелося витрачати багато сил, намагаючись відібрати м'яч у гравців в білій формі. «Кремінь» вміло тримав нитки гри в своїх руках. Зрівняти рахунок гостям вдалося, щоправда, не після розіграної комбінації, а після дальнього удару крайнього захисника. Дмитро Волошин здійснив слаломний рейд зі своєї половини до воріт суперника і пробив метрів з 30-ти. М'яч юркнув перед воротарем і по слизькій траві проскочив у ворота мимо голкіпера. Слід зазначити, що якби Роман Чумак не парирував удар впритул Костянтина Марченко, все для нашої команди могло обернутися інакше. А буквально за лічені секунди до фінального свистка лава запасних «Кременя» вскочила радісно вітаючи взяття воріт, якого на жаль не було. М'яч з гострого кута після удару Степанчука летів у ворота. Захисник підставив ногу і м'яч у влетів у сітку, але тільки зі зворотного боку. За мить до цього моменту на заміну, як і в матчі з «Іллічівцем-2» вийшов Едуард Ісмаїлов. Вихованець «Шахтаря-3» виступав до цього за «Олімпік» Донецьк. Прихід нових гравців змушує Юрія Чумака розлучатися з тими, хто поступається новачкам за футбольним мірками. Такими цього разу виявилися Антон Кухта та Валентин Немченко.

Валерій Зубенко, "Кременчуцький Телеграф"

Категорія: 2009/10 | Додав: sasa_19 (11.09.2009)
Переглядів: 798 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
2009/10 [9]
2008/09 [0]
2007/08 [13]
Пошук
Наше опитування
ХТО З ГРАВЦІВ ,ЯКІ ПРИЙШЛИ В ЛІТНЄ МІЖСЕЗОННЯ НАЙБІЛЬШЕ ПІДСИЛИЛИ КОМАНДУ?
Всього відповідей: 41
Наступний матч
Наступний матч "Іллічівець-2" (Маріуполь) - ФК "Полтава" 14 травня Маріуполь
Реклама
"ШАХТАР-3" (Донецьк) - ФК "ПОЛТАВА" 16 КВІТНЯ
Наша кнопка: