Вівторок, 19.03.2024, 04:00 | Вітаю Вас Гість

Сайт вболівальників ФК "Полтава"

Головна » 2010 » Квітень » 14 » Іван Близнюк зробив футбольну команду «Полтава» чемпіоном світу
11:48
Іван Близнюк зробив футбольну команду «Полтава» чемпіоном світу

Ми звикли бачити чиновників на робочих місцях чи на нарадах, у піджаках і краватках, із заклопотаними обличчями... Утім, поза роботою у них є і сімʼї, і улюблені місця відпочинку, і, звичайно, хобі. Часто таким хобі стає спорт. Тож сьогодні ми вирішили розказати читачам про найактивнішого спортсмена Полтавської облдержадміністрації Івана Близнюка

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Іван Близнюк почав займатися футболом із семи років. У 7-му класі грав за дорослу команду в чемпіонаті Кобеляцького району з футболу. Утім, самим футболом спортивні уподобання хлопця не обмежувалися. У 1978 році він став чемпіоном Полтавської області з вільної боротьби серед юніорів. Ставав неодноразовим призером обласних і республіканських змагань з вільної боротьби, виконав норматив кандидата в майстри спорту.

Іван Близнюк навчався у Київській аграрній академії. За його словами, саме тоді він навчився грати у футбол по-справжньому. У цей час майбутній перший заступник голови ОДА постійно брав участь у різних змаганнях. Прикладом є маленький чемпіонат світу з футболу серед студентів Київської аграрної академії, в якій навчалися студенти із 42 країн світу, та Національного університету ім. Тараса Шевченка (із 49 країн світу). Футбольна команда, за яку тоді грав Іван Близнюк і водночас був її капітаном, називалася «Полтава». І це при тому, що серед гравців був лише один полтавець! Решта — студенти із Закарпаття, Черкас, Кіровограда й один — із Дагестану. «Полтава» тоді перемогла і стала неофіційним чемпіоном світу. Найсерйознішим її конкурентом була команда із Камеруну.

— Зимою було трохи нуднувато грати в футбол, бо африканські студенти дуже боялися холоду, — згадує Іван Федорович.

Іван Близнюк грав також за одну із футбольних команд Переяслава-Хмельницького (Київська область), куди його запросили однокласники.

Під час проходження практики в Чехословаччині виступав за футбольну команду «Радошинка» в чемпіонаті Чехословаччини.

Після закінчення навчання Іван Близнюк працював агрономом у селі Калинів Міст Пирятинського району. Але улюбленого спорту не покинув і тоді. З 1983 року і до сьогодні він грає у чемпіонатах Пирятинського району, з 1986 по 2005 рік грав за ФК «Пирятин» у чемпіонатах області. Іван Федорович неодноразово ставав чемпіоном області у складі різних футбольних команд, брав участь у чемпіонатах України.

Із 1999 року й до сьогодні він бере участь у чемпіонатах і розіграшах кубку України серед ветеранів футболу. Зокрема у чемпіонаті Чернігівської області з футболу серед ветеранів став чемпіоном, кращим бомбардиром. У 2000 році став срібним призером чемпіонату України серед ветеранів. Був президентом і капітаном команди ФК «Полтавщина» і став срібним призером чемпіонату України. Разом з Іваном Шарієм увійшов до рейтингу 33-х кращих футболістів України серед ветеранів. У 2008 році став бронзовим призером чемпіонату України серед ветеранів у складі ФК «Полтава».

— Реально оцінюючи своє здоров’я, свій вік, я упевнений, що зараз зможу грати у вищій лізі чемпіонату області з футболу, — говорить Іван Близнюк.

Не знайти в Полтавській області в аматорському футболі людини, яка б більше взяла участь у чемпіонатах області, ніж перший заступник голови ОДА.

— Весна-літо-осінь — таким був календар змагань, починаючи з 1986 року, — зазначив Іван Близнюк. — У середу граю в чемпіонаті району, у суботу — або в чемпіонаті Чернігівської області, або в чемпіонаті України серед ветеранів, а в неділю — в чемпіонаті області за ФК «Пирятин». Дивувався сам собі, але завжди знаходив сили для такого режиму змагань.

Тетяна ПОНОМАРЕНКО для «Полтавщини»
www.poltava.pl.ua

Категорія: Різне | Переглядів: 1163 | Додав: fcpoltava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Анонси [18]
Афіша [14]
Матчі [48]
Інтерв'ю [4]
Суддівські призначення [12]
Різне [93]
Відео [8]
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
ХТО З ГРАВЦІВ ,ЯКІ ПРИЙШЛИ В ЛІТНЄ МІЖСЕЗОННЯ НАЙБІЛЬШЕ ПІДСИЛИЛИ КОМАНДУ?
Всього відповідей: 41
Наступний матч
Наступний матч "Іллічівець-2" (Маріуполь) - ФК "Полтава" 14 травня Маріуполь
Реклама
"ШАХТАР-3" (Донецьк) - ФК "ПОЛТАВА" 16 КВІТНЯ
Наша кнопка: